Activiteiten


Activiteiten 2018

  • 18-8-2018, Noamat!

Dit jaar zal de Noamat plaatsvinden op 18 augustus 2018, opgave voor deze middag/avond kan tijdens de Eefselerkermis bij een van de Noamatcommissieleden of via het opgaveformulier hieronder.

Wat betekent ‘noamat’ nou eigenlijk? Welhier is het antwoord volgens de Eefselse caravalsvereniging De Noamatters:

“Vrogger ton het grös nog ruum 2 konten hoge was en de boer dr met de zeise deur most kon he normaal gesprokken 1 keer per joar maaien en het dreuge grös in de heujbarge druk’n!! Moar af en to, joa dan had he geluk: dan kon he zo halverwège augustus een 2e snid vot kriegen! Dit snid neumen ze dan ok wal ’t Noamat! Umdat het neet altied veur kwam, was dr reden veur een feestje! Het onmeundig gezellige en traditionele Eafsele hef dat feest in ere e’holn.”

Tegenwoordig is de oogst al lang niet meer de aanleiding om toch een gezellige dag te organiseren. Bij dit 2-jaarlijks terugkerend evenement verzamelen alle Eefselenaren zich in een mooie tent aan de bosrand om een avond lekker met elkaar bij te praten, gezellig een drankje te doen en wat verrassende activiteiten te ondernemen. ’s Middags worden er diverse spellen voor de kinderen georganiseerd en ’s avonds is het tijd voor al het volk dat ouder is dan 16 jaar.

OPGAVE NOAMATOAVOND

 

  • 9-11-2018, De Bingo Bingo

De bingo avond is een avond in het najaar waarbij jong en oud tegen elkaar strijden om de gekste prijzen. De Pelikaan van het City-centrum is dan afgeladen vol met Eefselenaren en hun metgezellen. Verder gaat het zoals het bij elke Bingo gaat, maar dan héél erg fanatiek!