Activiteiten


 

Activiteiten 2017

  • 17-9-2017, Fietstocht.

Graag nodigen wij onze leden namens de commissie uit om zondag 17 September deel te nemen aan de fietstocht die start vanaf de loods van Eefsele aan de oude Papendijk. Het is de bedoeling dat er onderweg een bezichtiging plaats vindt en na de tocht zal er worden gezorgd voor drinken en eten. We beginnen deze dag om 11.00 uur. De kosten voor deze dag zijn €15.- voor volwassenen en  €5.- voor de jeugd t/m 15 jaar. ( graag voldoen bij aankomst). U kunt zich opgeven tot 10 September via onderstaand formulier of via Bertus Wolters; telefoonnummer 0544-462069 Deze dag willen wij ook uw hulp vragen voor het parkeren voor de Slag om Grolle, welke plaatsvindt op 20-21 en 22 Oktober.

 

  • 27-10-2017, De Bingo Bingo

De bingo avond is een avond in het najaar waarbij jong en oud tegen elkaar strijden om de gekste prijzen. De Pelikaan van het City-centrum is dan afgeladen vol met Eefselenaren en hun metgezellen. Verder gaat het zoals het bij elke Bingo gaat, maar dan héél erg fanatiek!

 

 

Activiteiten 2016

  • 18-11-2016, presentatie boek: Klik op onderstaande link voor meer informatie

Boek “Erven van Eefsele door de tijd”

 

  • 27-8-2016, De Noamat

Wat betekent ‘noamat’ nou eigenlijk? Welhier is het antwoord volgens de Eefselse caravalsvereniging De Noamatters:

“Vrogger ton het grös nog ruum 2 konten hoge was en de boer dr met de zeise deur most (tuulk pas noadat hi-j dr met de vrouwe ok al meerdere malen deur was e’wes…) kon he normaal gesprokken 1 keer per joar maaien en het dreuge grös in de heujbarge druk’n!! Moar af en to, joa dan had he geluk: dan kon he zo halverwège augustus een 2e snid vot kriegen! Dit snid neumen ze dan ok wal ’t Noamat! Umdat het neet altied veur kwam, was dr reden veur een feestje! Het onmeundig gezellige en traditionele Eafsele hef dat feest in ere e’holn.”

Tegenwoordig is de oogst al lang niet meer de aanleiding om toch een gezellige
dag te organiseren. Bij dit 2-jaarlijks terugkerend evenement verzamelen alle Eefselenaren zich in een mooie tent aan de bosrand om een avond lekker met elkaar bij te praten, gezellig een drankje te doen en wat verrassende activiteiten te ondernemen. ’s Middags worden er diverse spellen voor de kinderen georganiseerd en ’s avonds is het tijd voor al het volk dat ouder is dan 16 jaar.

Dit jaar zal de Noamat plaatsvinden op 27 augustus 2016, opgave voor deze middag/avond kan tijdens de Eefselerkermis bij een van de Noamatcommissieleden.

 


 


  • 55+ avond

Tijdens deze jaarlijkse avond gaat de wat rijpere jeugd op pad. Hierbij worden verschillende activiteiten ondernomen. Uiteindelijk gaat het hier niet om de activiteit, maar om de gezelligheid. Of je nou twee of geen benen hebt, nog volle dagen werkt of niet meer al te fit bent… Iedereen kan in principe meedoen, mits je natuurlijk de respectabele leeftijd van 55 gepasseerd bent!