Activiteiten


Activiteiten 2023

  • 17-09-2023, Fietstocht

Graag nodigen wij u namens de fiets commissie uit om op zondag 17 september mee te fietsen met een prachtige tocht door onze omgeving. De fietstocht zal zondag 17 september om 11:00 uur beginnen bij de Fam. Toebes aan de scheidingsweg 10 in Lievelde. Van daaruit gaan we in groepen een uitgezette route fietsen met een tussenstop en verder in de route vind er ook nog een bezichtiging plaats. Op het eindpunt zal er gezorgd worden voor eten en drinken om gezellig met elkaar na te praten.

De kosten voor deze dag bedragen 20 euro per persoon en voor de jeugd t/m 15 jaar zijn de kosten 7,50 euro. De kosten worden op de dag zelf afgerekend.

 

 

  • 27-10-2023, De Bingo

    Bingo

De bingo avond is een avond in het najaar waarbij jong en oud tegen elkaar strijden om de gekste prijzen. De Pelikaan van het City-centrum is dan afgeladen vol met Eefselenaren en hun metgezellen. Verder gaat het zoals het bij elke Bingo gaat, maar dan héél erg fanatiek!

Net  als voorgaande jaren belooft dit weer een leuke en gezellige avond te worden, ook zal er weer een jeugdronde zijn en hebben we geweldige vleesprijzen te verdelen.

Aanvang van deze avond is 20.00 uur.

Activiteiten 2022

  • 20-8-2022, Noamatavond!

Wat betekent ‘noamat’ nou eigenlijk? Welhier is het antwoord volgens de Eefselse caravalsvereniging De Noamatters:

“Vrogger ton het grös nog ruum 2 konten hoge was en de boer dr met de zeise deur most kon he normaal gesprokken 1 keer per joar maaien en het dreuge grös in de heujbarge druk’n!! Moar af en to, joa dan had he geluk: dan kon he zo halverwège augustus een 2e snid vot kriegen! Dit snid neumen ze dan ok wal ’t Noamat! Umdat het neet altied veur kwam, was dr reden veur een feestje! Het onmeundig gezellige en traditionele Eafsele hef dat feest in ere e’holn.”

Tegenwoordig is de oogst al lang niet meer de aanleiding om toch een gezellige dag te organiseren. Bij dit 2-jaarlijks terugkerend evenement verzamelen alle Eefselenaren zich in een mooie tent aan de bosrand om een avond lekker met elkaar bij te praten, gezellig een drankje te doen en wat verrassende activiteiten te ondernemen. ’s Middags worden er diverse spellen voor de kinderen georganiseerd en ’s avonds is het tijd voor al het volk dat ouder is dan 16 jaar.