Carnaval 2016


 

Prinsenpaar 2016

De Prins en Adjudant van dit jaar zijn de zwagers Ronny Stapelbroek en Herbert Lubbers. Al jaren lang zijn ze fanatieke Eefselegangers, ondanks dat ze buiten de gemeenschap wonen. Ronny is afkomstig uit en woonachtig in Beltrum en Herbert heeft zijn huis en haard in Lichtenvoorde… Hun betrokkenheid bij de gemeenschap is voortgekomen uit de keuze van hun vrouw. Een tactische en wijze beslissing van de 2 heren die hun leven drastisch in positieve zin deed veranderen.

De vrouwen Sandra en Dorien zijn rasechte Eefselenaren geboren en getogen aan de Grensweg 3 als dochter van Theetje en Riekie Harbers, bijnaam: Roamoat. Wellicht één van de actiefste families van de buurtschap. Alle 4 de kinderen wonen al lange tijd in omliggende plaatsten, maar van de Eefselse feesten zijn ze niet weg te slaan! In 2014 bestonden zelfs beide koningsparen van de kermis uit leden van deze familie.

De “Kolde kante” heeft het feestgedrag inmiddels aardig overgenomen en krijgt nu van ons de gelegenheid om zich te bewijzen. Een heel jaar lang zullen Ronny en Herbert regeren over de Noamatters in Eefsele en hun gevolg meenemen naar diverse carnavalgerelateerde feesten in de buurt.

Nadat ze gevraagd werden als de nieuwe hoogheden moesten ze er eerst nog een tijdje over nadenken. Maar toen de knoop eenmaal was doorgehakt, zijn ze hard aan de slag gegaan met de voorbereidingen. Maar alles moest natuurlijk in het uiterste geheim en dat was nog vrij lastig met een stel achterdochtige kinderen in huis. Maar het is ze gelukt en onder het motto: “Wi’j smeert ‘m!” zwaaien zij dit jaar de scepter. Dit motto is gerelateerd aan hun werkzaamheden als respectievelijk chef werkplaats bij Dusseldorp en zelfstandig tegelzetter, tevens is het een omschrijving van de behandeling van hun keeltjes de komende tijd. Er zal namelijk voldoende vocht door die strotjes heen gaan en daar zijn ze zeker niet vies van!

Prins Ronnie Stapelbroek en Adjudant Herbert Lubbers

Prins Ronnie Stapelbroek en Adjudant Herbert Lubbers