Carnaval 2023


In de bomvolle ‘Heujbarg’ bij Erve Kots is zaterdagavond 13 januari het nieuwe hooghedenpaar onthuld. Tot ieders verrassing komen Joanne Nienhuis en Laura Lansink bij de onthulling naar voren als het tiende prinsenpaar van De Noamatters. Zij zijn daarmee de opvolgers van prins Joris en adjudant Koen en het tweede vrouwelijke duo.

Na de bekendmaking van enkele wisselingen bij het bestuur, de hofdames en de Raad van Elf worden prins Joris en adjudant Koen op passende wijze uit hun functie ontheven. Vervolgens komt Linda de Mol ten tonele voor de presentatie van de Miljoenenjacht. In de verschillende koffertjes zitten de namen van de mensen die géén prins of adjudant worden. In één koffertje zat een heuse ‘thuisprijs’ waarvoor Gaston nog even persoonlijk op locatie was in Eefsele. De winnende koffer, uiteraard nummer 11, heeft als inhoud het nieuwe prinsenpaar prinses Joanne en adjudante Laura. De twee hoogheden kennen elkaar al vanaf kinds af aan en hebben mede aan de wieg gestaan van De Noamatters.
Na de onthulling is het voor het nieuwe prinsenpaar tijd om zichzelf voor te stellen: Ik ben Joanne Nienhuis, dochter van Marcel en Margret,opgegroeid op Erve Buldert aan de Droebertweg in Eefsele . Ik ben veelvoudig harenknipper van menig Noamatter. Intussen heb ik ook al even mijn eigen salon in het hart van het Knunnekeshol. Op een vroege maandagochtend stonden er twee dames bij mij voor de deur. Snel mijn badjas aangeschoten. Snel had ik het door..de uitzoekers waren bij mij thuis. Toch maar even een kopje thee aangeboden…. En jaja. Het zit bij ons wel in de genen. Mijn opa en oom zijn ook al eens prins geweest van de Reetkwakers. Maar… onze vaders moeten er niets van weten. En toch: Hier stoat we’j dan!

Ik ben Laura Lansink, dochter van Tonnie en Francisca Van oorsprong van de Schoppert aan de Slatmansweg. Zelf ben ik opgegroeid aan de Oude Steenbraakweg, en in 2016 geëmigreerd naar Winterswijk. Daar kijk ik doordeweeks of leu de tanden wel goed gepoetst hebben. Dolgelukkig was ik, toen Jootje mij vroeg, om samen een heel tof carnavalsjaar te mogen vieren. Ik heb nog wel eventjes getwijfeld over de functie van adjudante met deze president. Mijn eerste kennismaking met Jurgen jaren geleden was op de Eefsele kermis. Of hij ook op de gym zat weet ik niet, maar binnen 5 minuten had hij mij met een radslag over zijn nek op kop in ‘t water liggen. Bekomen van die schrik , heb ik nu toch wel schik met deze functie!

De twee hoogheden sluiten af met de proclamatie waarin verschillende bekende Eefselenaren een mooie sneer krijgen. Ook is er aandacht voor de vele nieuwtjes zoals de geplande nieuwbouwwijk op Eefseler grond. “Bij Thooms op de plas komt nog veel meer uitbreiding. Eefsele verdubbeld. Hopelijk komen er heel veel Noamatters daar te wonen. Met de kermis zullen ze de tent ook maar een stukje groter moeten maken”, zo laat het duo weten.
Ze sluiten af met hun leus ‘We’j stoat op kop!’.