Carnaval 2017


Rene en John

Onder toeziend oog van zo’n 300 belangstellenden werden Rene Molenveld en John Klein Gunnewiek op 14 januari 2017 onthuld als ons nieuwe prinsenpaar.

De onthulling werd ingeluid door een dansact van de hofdames gevolgd door een filmpje van een konijn en een jager die een kat-en-muisspel voerden door het landschap en langs verschillende erven van ons buurtschap. Uiteindelijk eindigde de achtervolging bij de residentie Erve Kots waar de twee heren in de betreffende kostuums het podium betraden.

Twee fanatieke Eefselenaren, de een geboren in Zieuwent en sinds 2001 woonachtig in de oude boerderij op erve “Schollemoat” en de ander geboren en getogen in Eefsele als kind van de familie “Kollewee”.

Beide heren zijn ondernemer in hart en nieren, waar de prins met zijn compagnon het hoveniersbedrijf Kramer en Molenveld runt in Groenlo, is de adjudant eigenaar van een garagebedrijf met tankstation aan de Ruurloseweg in Eefsele.

Hun vrouwen Pien en Yvonne delen mee in de feestvreugde en zullen als prinsessen de heren ondersteunen bij de uit te voeren taken.

Ze regeren de komende periode onder het motto: “Wi’j høkt vedan!” Wat slaat op Rene’s hobby vissen en Johns werk met de wegenwacht waarbij ze respectievelijk vaak vissen en auto’s “aan de haak” hebben.

 

Niemand had het bovenstaande koppel verwacht als nieuwe hoogheden echter, zoals hieronder te zien, zaten enkelen wel aardig warm…