Carnaval 2015


Prinsenpaar 2015

De Prins en Adjudant van dit jaar zijn de broers Jeroen (44) en Eric (47) Schuurmans. Beide woonachtig met hun vrouwen Ellen en Petra aan de Snieder op de Hartreize oftewel de bebouwde kom van Eefsele.

De twee onafscheidelijke heren zijn geboren en getogen op het oudershuis van Blanken. Een niet-onbekende familie in deze streek. Vroeger werd er op deze locatie veel petroleum verkocht. Vandaar de eerder gegeven tip: ‘Zie het niet te zwart-wit.’Ze zijn altijd betrokken gebleven bij Eefsele en zetten zich beiden hard in voor het behoud van de gemeenschap. Zo zit Jeroen al jaren in de organisatie van het grootse volleybaltoernooi dat traditiegetrouw de vrijdagavond van de Eefselse kermis plaatsvindt. En is Eric lange tijd voorzitter geweest van het kermisbestuur.

De Prins en Adjudant van dit jaar: de broers Jeroen en Eric Schuurmans.

De Prins en Adjudant van dit jaar: de broers Jeroen en Eric Schuurmans.

Ook buiten ons buurtschap zijn het geen onbekenden. Prins Jeroen is leider geweest van diverse voetbalteams bij de Grol. En zijn adjudant is naast dat hij al jaren werkzaam is bij de Welgro inmiddels afgestudeerd buutreedner na zijn opleiding aan de Hoge Buut School. Daarnaast voetballen ze weer samen bij het pas opgerichte 40+ team van DVV in Voor-Beltrum. Nadat ze gevraagd werden als de nieuwe hoogheden hebben ze onmiddellijk ‘ja’ gezegd en zijn ze enthousiast met hun nieuwe taak aan het werk gegaan. Ze gaan het nieuwe jaar onze vereniging aanvoeren onder het motto: ‘We’j tikt ‘m an!’. Wat slaat op de voet- en volleybal activiteiten die ze beide ondernemen alsmede op de verwachte hoeveelheid bier die ze de komende tijd verwachten naar binnen te tikken.

De feestavond begint met het binnenhalen van de verschillende buurtverenigingen: de Maispotters, de Belhamels, de Jonge Nölepeters, de Eumkes en de Vènesikke. Later zullen de Knunnekes nog aansluiten. Vervolgens zal er een buut van de in Grolle al jaren legendarische Joost&Martijn onder andere gericht op actualiteiten uit onze eigen buurtschap. Daarna een loterij met mooie prijzen gesponsord door allerlei bedrijven in en om Eefsele. Het aftreden van André en Gerry is volledig overgelaten aan hun bloedeigen kinderen. Uiteindelijk zullen rond een uurtje of 10 de Hofdames hun dans uitvoeren met aansluitend de onthulling van het nieuwe prinsenpaar. Het feest zal doorgaan tot ongeveer 2 uur ’s nachts.


De onthulling van de prins en adjudant 2015 gemist? Of wil je het nog een keer zien? Bekijk dan deze video hieronder.