Carnaval 2022


Hoogheden Joris Reinders en Koen Stöteler

In een bomvolle Heujbarg bij Erve Kots in Lievelde zijn dit jaar Joris Reinders en Koen Stöteler onthuld als het nieuwe prinsenpaar van carnavalsvereniging De Noamatters, de op één na jongste carnavalsvereniging van Oost Gelre. Tijdens een van eerste carnavalsfeestjes sinds twee jaar stonden de carnavalsgekke bewoners van het buurtschap Eefsele gespannen te wachten op de onthulling.

Een ludieke film werd vertoond waarbij een kip en een vos op de hielen worden gezeten door een paar andere dieren. De achtervolging ging onder andere langs Sportpark Den Elshof en de Calixtusbasiliek in Groenlo. Op mooie slapstickmuziek konden de toeschouwers zien dat de kip en de vos meegenomen worden in een kleine rode auto. Die auto komt vervolgens daadwerkelijk De Heujbarg in rijden waarna de vos wordt onthuld als Joris Reinders, bijnaam Vos, en Koen Stöteler, bijnaam Kip.
Behalve de bijnamen heeft het prinsenpaar nog meer dingen gemeen. Zo woont Joris op erve Bosman en Koen aan de Bosman op de Hartreize. 
Na de onthulling volgde een prachtige serenade voor de nieuwe hoogheden, gebracht door het Knunnekes Jeugdorkest. De Noamatters zingen hard mee met ‘Bun zo bli’j dat Eafsel besteet en Grolle vergeet’.
De hoogheden regeren deze jaren onder het motto: Los met Kip en Vos!